Har din garasje god nok ventilasjon?

By januar 15, 2019Garasjeventilasjon
bil med kondens til artikkel om garasjeventilasjon, fotografi 2019.

Dersom det dugger på vinduene, danner seg fukt på dørhåndtak eller ligger smeltevann på gulvet fra dagen før, er det tegn på manglende garasjeventilasjon. Sjekk hva du kan gjøre!

Flere typer garasjeventilasjon

Det er ikke godt for bilen eller andre ting du oppbevarer i garasjen dersom de står i et fuktig miljø. Du har kanskje isolert garasjen din, eller tenkt at oppvarming kan avhjelpe problemet, men det alene hjelper ikke dersom du kjører inn en våt bil. Luften i garasjen må byttes ut.

Her får du noen råd til hvordan du kan ventilere bedre i garasjen, enten du skal bygge ny garasje eller (kjenn)er en ivrig hjemmesnekker.

Ventilasjon i veggen

Den enkleste og rimeligste løsningen på å få ventilasjon i garasjen er å lage et hull i ytterveggen og legge inn en vanlig klaffventil. Dette er som regel en grei prosess, enten du
har isolerte eller enkle vegger. For god lufting bør du montere 2 ventiler, helst i hver ende av garasjen. Du kan kjøpe alt du trenger hos en byggvarehandel og der får du også gode råd til
gjennomføringen. Er du handy, kan du gjøre jobben selv.

Ventilasjon i vinduer

Dersom du skal bygge ny garasje, eller av andre grunner trenger å bytte vinduene i garasjen din, kan du velge vinduer med god ventilering.

Ventilasjonsvifte i garasjen

Å installere et ventilasjonsanlegg i garasjen er en god idé for deg som liker å oppholde deg der. Med en god innetemperatur kan du bruke garasjen som verksted gjennom hele året.

Fuktig garasje med bil og oppbevaring til sak om garasjeventilasjon. Fotografi 2019

HOBBYROM: Med god ventilasjon kan garasjen din holde en behagelig temperatur hele året gjennom.

Ventilasjon i garasjeporten

Du kan forhåndsbestille din LOBAS garasjeport med ventilasjon. Da vil garasjeporten din komme med ventilasjonsrist ferdig montert og sikre luftgjennomstrømning i garasjen. Du kan gjerne ha en veggmontert ventil i tillegg.

Kontakt din nærmeste LOBAS-forhandler om din nye garasjeport!