Isolert garasjeport, men kald garasje?

By mars 14, 2019Garasjeventilasjon, Isolering
Garasjeport Lobas Eksklusiv Trend - Enkel port hvit

Alle LOBAS garasjeporter er isolerte og de aller fleste garasjeportene som selges i Norge i dag er isolerte. Likevel er nesten alle garasjene i landet kalde. Hvilken betydning har det for garasjen og det som du lagrer der?

Forskjellen på uisolert og isolert garasjeport

En isolert garasjeport er solid, stødig og tåler mye. Den sterke sandwichkonstruksjonen i LOBAS’ garasjeporter gjør at den er vind- og værbestandig og svært stabil. Du vil foretrekke en isolert garasjeport framfor en uisolert port fordi den er mer stabil, kraftigere, motstår bl.a. vind og vann veldig godt og har selvsagt god isolasjonsevne.

Uisolerte garasjeporter finner du oftest på eldre garasjer, gjerne bygget i tre. Det er ikke noe formelt krav til at garasjen din må ha isolert port, men for din egen del så vil du kanskje forhindre luft- og vanngjennomtrenging i størst mulig grad.

Nærbilde av et tverrsnitt av et isolert garasjeportelement. En skummet, isolerende kjerne limer sammen to stålplater og skaper god stabilitet og isolasjonsevne i porten. Lobas. Fotografi, 2019

ISOLERT PORTELEMENT: Tverrsnittet viser en skummet, isolerende kjerne som limer sammen to stålplater og skaper god stabilitet og isolasjonsevne i porten.

Kald eller varm garasje?

En kald garasje er bra for bilen din så lenge det er tørt inne. Dersom du varmer opp garasjen din, bør hele garasjen være isolert – også garasjeporten. Ellers fyrer du for kråkene.

Enten du velger å varme opp garasjen din eller velger å holde den kald, er det uansett én ting som er viktig å ta hensyn til: Har din garasje god nok ventilasjon?

Se for deg at du kjører inn bilen i garasjen en regnfull høstdag, og så stenges all fuktigheten fra bilen inne i garasjen. Fukten er uheldig for bilen og alt annet du har lagret i garasjen, og det er kanskje et ørlite større problem i varme, kontra kalde garasjer, om en ikke har god ventilasjon.

Trenger du ny garasjeport? Finn din nærmeste LOBAS-forhandler her!