Tetting av garasjeporten

By februar 18, 2019Isolering
Bunnlist på garasjeport. Fotografi av detalj, 2019.

Nye garasjeporter kommer med gummilister på toppen, sidene og bunnen som standard. Eldre garasjeporter kan mangle tettelister, og i noen tilfeller vil du ha behov for å bytte ut en list. Lær mer om gummilister til garasjeporter!

Gummilister til garasjeporter

Gummilister er ikke typiske deler som blir utsatt for mye slitasje, men det kan skje. Du får kjøpt gummilister til topp, bunn og sider på alle LOBAS garasjeporter. Det finnes deler til alle modellene.

Bunnlist skrus fast i en aluminiumsprofil på Lobas garasjeport. Fotografi 2019

TETT GARASJE: Her skrus en bunnlist fast i en aluminiumsprofil.

Dersom du ikke har LOBAS-port, kan du kjøpe universelle tettelister som passer i bunnen av de alle fleste porter eller som kan festes i toppen av garasjen din. De skrus enkelt fast dersom du har en treport. Det er litt mer komplisert hvis du trenger gummilister til sidene på porten.

– Tilgang på reservedeler er en av fordelene du får med en norskprodusert LOBAS-port, sier Espen Gjerstad, markedssjef i Lonevåg Beslagfabrikk.

Tetting av garasjeport

En tett garasje hindrer luftlekkasje og at været trenger inn i garasjen. Hvis listene har begynt å løsne, eller du mangler lister på porten din, er det lurt å gjøre noe med det.

En tett garasje er bare bra, forutsatt at det er god luftsirkulasjon inne i garasjen. Har din garasjeport god nok ventilasjon?

Trenger du hjelp til å skifte ut eller feste gummilister på din garasjeport? Din LOBAS-forhandler har montører som kan gjøre jobben for deg. Finn din nærmeste LOBAS-forhandler!

Gulvlist til garasjeport, både til beslaget og til bakken. Lobas. Fotografi 2019.

EKSTRA TETNINGSLIST: Få ekstra god isolering og forhindre løv i å blåse inn i garasjen ved hjelp av en ekstra tetningslist som du fester i gullvet.